Rast prometa robe u trgovini na malo

Bez autora
May 31 2012

Republički zavod za statistiku saopštio je danas da je promet robe u trgovini na malo u Srbiji u aprilu 2012. godine, u odnosu na april 2011. godine, veći u tekućim cenama za 9,4 posto, a u stalnim cenama za 3,5 posto. U aprilu 2012. godine, u poređenju sa martom 2012. godine, promet robe u tekućim cenama veći je za 0,9 posto, a u stalnim cenama za 0,1 posto.Promet robe u trgovini na malo u periodu januar–april 2012. godine, u odnosu na isti period 2011. godine, veći je u tekućim cenama za 5,9 posto, dok je u stalnim cenama na nivou prethodne godine.

Povećanje prometa robe u trgovini na maloRepublički zavod za statistiku saopštio je danas da je promet robe u trgovini na malo u Srbiji u aprilu 2012. godine, u odnosu na april 2011. godine, veći u tekućim cenama za 9,4 posto, a u stalnim cenama za 3,5 posto.

U saopštenju se navodi da je u aprilu 2012. godine, u poređenju sa martom 2012. godine, promet robe u tekućim cenama veći za 0,9 posto, a u stalnim cenama za 0,1 posto.

Promet robe u trgovini na malo u periodu januar–april 2012. godine, u odnosu na isti period 2011. godine, veći je u tekućim cenama za 5,9 posto, dok je u stalnim cenama na nivou prethodne godine.

Podaci o prometu robe u trgovini na malo dobijeni su na osnovu redovnog mesečnog statističkog istraživanja.

Sve objavljene indekse treba tretirati kao prethodne, što znači da može doći do izvesnih korekcija na osnovu dobijenih rezultata u tromesečnom statističkom istraživanju.

Indeksi prometa robe u stalnim cenama dobijeni su deflacioniranjem indeksa u tekućim cenama odgovarajućim indeksima potrošačkih cena iz kojih su isključeni voda (iz komunalnih sistema), struja i motorna vozila, motocikli i delovi, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik